Vacatures per mail ontvangen? Maak een vacature alert aan

Vacatures per mail ontvangen? Maak een vacature alert aan

Informatie werkzoekende

Een tijdelijke of vaste baan, FlevoDirect helpt jou de juiste te vinden.

Je zoekt werk voor een paar weken in Almere, Lelystad, Zeewolde of Dronten. Of wellicht een vacature voor een paar maanden in Harderwijk, Nijkerk, Nunspeet of Putten.
FDU-contractbespreking

Misschien wil je werken naast je studie. Of zoek je juist die ene vacature voor een baan voor langere tijd, met uitzicht op een vast dienstverband. Welke baan je ook zoekt: bij FlevoDirect ben je altijd aan het goede adres voor de beste vacatures.

FlevoDirect biedt jou leuke en uitdagende banen bij meer dan 200 bedrijven in Flevoland en Gelderland. Elke vacature plaatsen wij in de vacaturebank van onze druk bezochte website, zodat je direct kunt solliciteren. Op onze vacaturesite bieden wij een ruim overzicht van vacatures in Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten, Harderwijk, Nijkerk, Nunspeet en Putten.

FDU-contractbespreking

FlevoDirect uitzendbureau staat bekend om zijn eerlijke, open en snelle manier van werken. Onze hoog opgeleide medewerkers kennen de lokale en regionale arbeidsmarkt goed en weten waar zij vacatures kunnen verwachten. Die kennis vergroot jouw kansen op de arbeidsmarkt.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op. Of maak een afspraak en kom eens langs om jouw mogelijkheden met ons te bespreken!

FDU-onzewerkwijze

Onze werkwijze

Stap 1. Heb je een vacature gevonden?
Stap 2. Solliciteer op de vacature via de sollicitatieknop;
Stap 3. Wij bellen je voor een telefonische kennismaking;
Stap 4. Wij plannen een persoonlijke kennismaking in bij FlevoDirect;
Stap 5. Wij stellen je voor aan je nieuwe werkgever;
Stap 6. Je krijgt de baan aangeboden en kan aan de slag!

Als je besluit om je bij FlevoDirect uitzendbureau als werkzoekende in te schrijven of specifiek op een vacature te solliciteren, voeren we kort daarop een intakegesprek met je. Dat doen we bij ons op kantoor in Lelystad of Zeewolde. Als je contact met ons opneemt, kunnen wij voor dat gesprek een afspraak maken.

Neem dan in ieder geval:
• een geldig identiteitsbewijs,
• je BSN-nummer,
• je IBAN-rekeningnummer,
• originele diploma’s en getuigschriften,
• en namen en telefoonnummers van eventuele referenties mee.

Tijdens het intakegesprek krijgen we een goed beeld van jouw kwaliteiten, achtergrond, werkervaring en interesses. Hoe meer wij van jou weten, hoe beter we in staat zijn jou te helpen bij het vinden van een baan.

FDU-onzewerkwijze
workwork-persl-img2

Solliciteren

Solliciteren doe je op vacatures waarbij je een goed gevoel hebt: je wilt die baan graag hebben, je voldoet aan de eisen die worden gesteld, je weet dat je de baan aankunt en je ziet jezelf al helemaal goed presteren in die functie. Solliciteren vraagt om kritisch te kijken: naar de vacature, maar ook naar jezelf. Door kritisch naar jezelf te kijken, voorkom je onnodige teleurstellingen. De actuele vacatures vind je op onze website.

Als een vacature op onze website jou aanspreekt, kun je direct doorklikken naar het sollicitatieformulier. Vul daar alle gegevens in die we van je vragen. Als je al bij ons bent ingeschreven, dan hebben wij door het intakegesprek al wat meer informatie over jou.

workwork-persl-img2
FDU-sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprek

Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek bij het bedrijf, is het zaak om je goed voor te bereiden. Dat vergroot jouw kans op de baan enorm. Hieronder hebben we tips voor je die je helpen bij die voorbereiding. Zenuwachtig tijdens het sollicitatiegesprek? Rustig blijven doorademen, eventueel een slokje water nemen. Een gezonde dosis spanning is altijd goed!

Twijfel je aan je eigen presentatie? Kom dan even bij ons langs. Wij helpen je graag verder! 

Sollicitatietips

  • Verdiep je in het bedrijf. Bezoek zijn website, weet wat het bedrijf doet. Bekijk waar het bedrijf gevestigd is, zodat je er straks blindelings naar toe kunt rijden.
  • Bereid je voor op vragen die aan je gesteld kunnen worden: waarom kies je voor dit bedrijf en deze functie? Wat zijn goede en minder goede eigenschappen van jezelf? Hoe zie je jouw toekomst bij dit bedrijf? Bedenk alvast wat je – kort en bondig! – zal antwoorden.
  • Neem altijd een kopie van je CV en eventuele diploma’s mee. Als er om gevraagd wordt, kun je ze meteen overhandigen.
  • Vertel positief over jezelf, maar overdrijf niet. Blijf altijd eerlijk. Zorg ervoor dat je geen uitspraken doet, die je later niet kunt waarmaken.
     
  • Bedenk ook een paar vragen die jij over het bedrijf kunt stellen (en waarop je het antwoord niet op de website hebt kunnen vinden). Zo laat je zien dat je betrokken bent.  
  • Zorg dat je er goed uitziet: je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken! Denk aan je kleding, een actieve zithouding tijdens het gesprek, een prettige glimlach!
  • Bijna overbodig om te zeggen, maar… Zorg dat je op tijd bent! Liever tien minuten te vroeg, dan één minuut te laat. Maak duidelijk dat de baan belangrijk is voor jou.
  • Vraag gerust naar het verdere verloop van de procedure. Dat laat zien dat je betrokken bent en dat je de sollicitatie serieus oppakt.
FDU-sollicitatiegesprek
FDU-curriculum-vitae

Curriculum vitae

In je curriculum vitae (cv) geef je een overzicht met relevante informatie over jouw opleiding, loopbaan tot nu toe en persoonlijke zaken.
Heb je meer ondersteuning nodig? We hebben een voorbeeld van een cv gratis voor je klaar liggen!

Hier volgen enkele tips om een goede cv te maken.

cv advies

  • Houd het overzichtelijk. Begin met je persoonlijke gegevens. Daarna je opleiding en cursussen, werkervaring en andere relevante ervaringen.
  • Begin je werkervaring altijd met je huidige/laatste baan. Die is voor je nieuwe werkgever het belangrijkste.
  • Stem je cv af op het bedrijf of de nieuwe baan waarop je solliciteert.
  • Geef per functie aan welke werkzaamheden je hebt verricht.
  • Gebruik een zakelijk, niet te groot lettertype. Controleer eventuele spelfouten.
  • een foto is niet verplicht, maar als je het doet, kies een recente professionele foto met een rustige achtergrond.
  • Heb je goede referenties? Vermeld deze dan onderaan op je cv.
  • Neem jij je cv mee naar het sollicitatiegesprek? Zorg dan dat deze netjes, vlekvrij eruit ziet.
  • Laat je cv door FlevoDirect beoordelen.
FDU-curriculum-vitae
Nieuwste vacatures
Alle vacatures
work-img1
Schrijf je direct in

Wil je snel aan de slag? Schrijf je dan snel in en kijk wat wij voor je kunnen betekenen!

Nu inschrijven
work-img2
Downloads & links

Handige downloads en links voor zowel werkzoekende als werkgevers!

Downloads & links
Veelgestelde vragen voor werkzoekenden

Staat jouw vraag er niet bij? Klik naar de contactpagina, stel je vraag en we geven je zo snel mogelijk antwoord.

Wat moet ik doen als ik me wil inschrijven voor een baan?

Graag maken we tijd voor je vrij als je een baan zoekt. Daarom maken we graag een afspraak met je voor een persoonlijke kennismaking op ons kantoor in Lelystad of Zeewolde. Het is belangrijk dat, als je niet eerder ingeschreven bent geweest bij FlevoDirect, je eerst een Verkorte Digitale Inschrijving doet. Dat kan via onze website [inschrijven]. Hier vul je alle relevante zaken in en koppel je jouw CV. Dan kunnen we tijdens de persoonlijke intake op kantoor ons volledig richten op je achtergrond, kennis en ervaring en naar welk type banen je op zoek bent. Onze gekwalificeerde medewerkers staan voor je klaar. Of je een fulltime- of een parttimebaan zoekt, FlevoDirect ondersteunt je graag in je zoektocht.

Wat moet ik meenemen voor een persoonlijke inschrijving?

Het is belangrijk dat je, voorafgaand aan de persoonlijke inschrijving, ons een recent CV in Word of als PDF naar ons mailt. Daarnaast is het belangrijk dat je een geldige legitimatie (paspoort of identiteitskaart) meeneemt. Wij zien onze eerste kennismaking bij FlevoDirect ook gelijk als een sollicitatie. Het is daarom belangrijk dat als je je inschrijft, je bij ons een goede indruk achterlaat. Bereid je daarom goed voor, presenteer je op een correcte wijze en zorg dat je alle zaken op orde hebt.

Hoe is de verdere procedure na inschrijven?

Na de inschrijving en onze kennismaking kun je op onze website zelf de meeste vacatures in de gaten houden. Ook kun je de laatste vacatures ontvangen via e-mail als je je e-mailgegevens achterlaat. Het is ook mogelijk om via de website op een interessante vacature te reageren.
Verder zullen wij ook contact met je opnemen als wij een passende vacature voor jou hebben. We nodigen je dan graag uit voor een persoonlijk gesprek bij FlevoDirect om de vacature inhoudelijk verder te bespreken.

Welke banen vind ik bij FlevoDirect?

De banen die wij aanbieden zijn vooral afkomstig uit het midden- en kleinbedrijf in Flevoland (Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder) en Veluwezoom (Nijkerk, Harderwijk, Nunspeet, Putten). Zo hebben we regelmatig vacatures voor administratieve, productie-, technische en schoonmaakmedewerkers. Ook vacatures op hogere managementposities, zoals interim-manager en financial controller worden bij ons aangeboden. De mogelijkheden zijn zeer divers. Sommige vacatures (bijvoorbeeld parttime-vacatures) zetten we niet op de website, omdat we eerst in ons ingeschreven bestand kijken naar een passende match. Meld je daarom altijd bij ons aan, dan zijn de kansen op een baan groter.

Welke CAO-voorwaarden hanteert FlevoDirect voor haar werknemers?

Wij hanteren de NBBU-CAO voor Uitzendkrachten. Je kunt de nieuwste cao downloaden onder het menu ‘Over FlevoDirect’ onder het kopje ‘Downloads’.

Zijn uitzendbanen alleen tijdelijke banen of kun je ook een vast dienstverband krijgen?

De meeste banen (75%) die wij aanbieden, geven na gebleken geschiktheid uitzicht op een vast dienstverband. Daarnaast zijn er ook tijdelijke opdrachten beschikbaar, zoals oproepwerk of vakantiebanen.

Als ik via FlevoDirect ga werken, krijg ik dan een contract?

Wanneer je voor FlevoDirect gaat werken, krijg je eerst een uitzendovereenkomst die we persoonlijk doornemen. Een contract voordat je gaat starten is essentieel.

Ik weet niet meer hoe ik in het HelloFlex portal kan inloggen

HelloFlex is een online platform waar je 24/7 gemakkelijk met computer en/of je tablet en telefoon je contract en urendeclaraties (werkbriefjes) kan inzien en invullen.
Als er een nieuw contract of urendeclaratie voor je klaar staat krijg je vanuit ons HelloFlex platform een e-mail, met daarin een link waarop je kan klikken om je gegevens in te zien en eventueel goed te keuren. Zo kom je automatisch in je eigen HelloFlex portal terecht.

Er is ook de mogelijkheid om via deze [link HelloFlex] connectie te maken.

Wanneer krijg ik mijn loon?

De lonen worden elke 4 weken verwerkt en per 4 wekelijkse periode aan je uitgekeerd. Mits je de urendeclaraties op tijd hebt ingeleverd (uiterlijk op maandag vóór 12.00 uur).
Dit is het overzicht van de periodeverloningen 2020:

Periode Week Uitbetaling 4 weken
1 1 t/m 4 Vrijdag 31 januari 2020
2 5 t/m 8 Vrijdag 28 februari 2020
3 9 t/m 12 Vrijdag 27 maart 2020
4 13 t/m 16 Vrijdag 24 april 2020
5 17 t/m 20 Vrijdag 22 mei 2020
6 21 t/m 24 Vrijdag 19 juni 2020
7 25 t/m 28 Vrijdag 17 juli 2020
8 29 t/m 32 Vrijdag 14 augustus 2020
9 33 t/m 36 Vrijdag 11 september 2020
10 37 t/m 40 Vrijdag 9 oktober 2020
11 41 t/m 44 Vrijdag 6 november 2020
12 45 t/m 48 Vrijdag 4 december 2020
13 49 t/m 52 Donderdag 31 december 2020

Bij korte of onregelmatige dienstverbanden wordt er iedere week een loonbetaling gedaan. Je zult dan het salaris elke week overgemaakt krijgen. Dit staat dan uiterlijk vrijdag op je rekening.

Wanneer krijg ik een loonstrook?

Elke 4 weken ontvang je een loonstrook. De loonstrook heeft dan betrekking op de voorafgaande 4 weken.

Uitzendkrachten die per week verloond krijgen, ontvangen de loonstroken vanzelfsprekend per week.

De loonstroken (en je jaaropgave) zijn in te zien in je HelloFlex portal.

Hoe oud moet ik zijn om me in te schrijven bij een uitzendbureau?

Je kunt je aanmelden vanaf je 16e, maar toch mag je dan nog maar beperkte werkzaamheden aanpakken. Als je onder het kopje ‘over FlevoDirect’, bij ‘Links’ het jongerenloket raadpleegt, zie je precies welke werkzaamheden je op welke leeftijd mag aanpakken. Zie ook:www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijbaan-vakantiewerk-en-stage-door-jongeren

Bouw ik als uitzendkracht ook pensioen op?

Ja, dit is goed geregeld via de pensioenregeling van de STIPP. Onder ‘Werkzoekende’ en ‘Llnks’ kun je hier meer over lezen. 

FDU-voor-werkgevers-footer
Wij doen wat we beloven. FlevoDirect maakt het verschil.
186